Łosoś z ogórkiem konserwowym i szafranem

Projekt-bez-tytulu-2021-07-28T082702.045-1280x800.png

25 m

Przygotowanie

150 min

Gotowanie

175 min

Gotowe w

4

Porcji

Składniki:

  • 4 filety z łososia (800g)
  • 200 g Sosu Szafranowego Provil
  • 15 g Cytrusowej przyprawy Provil
  • 1-2 ogórki (pociętych w paseczki)
  • 200 g marchewki (pociętej w paseczki)
  • 200 g zielonych szparagów
  • 40 g białego wina
  • sok z jednej pomarańczy

Do ogórków:

  • 80 g cukru
  • 80 g octu jabłkowego
  • 1 kg soli
  • pieprz ziarnisty
  • anyż gwiaździsty
  • kolendra w ziarnach

Wskazówki przygotowania


0123456789001234567890

Łososia posyp przyprawą Citrus Rub i podsmaż na oliwie. Następnie wyciągnij rybę i podlej sos białym winem. Dodaj sos szafranowy, zagotuj i odstaw.


0123456789001234567890

Przygotuj solankę na ogórki gotując razem wszystkie składniki. Ostudź i dodaj ogórka. Pozostaw w lodówce na co najmniej 2 godziny. Marchew i szparagi ugotuj na parze.


0123456789001234567890

Zeszklij je na patelni z odrobiną masła, pasty cukrowej i sokiem pomarańczowym. Łososia ułóż na warzywach, polej sosem, a na samą górę dodaj odsączonego ogórka.




Użyte produkty:

Kuchnia Provil