Sałatka z krewetkami w panko

Projekt-bez-tytulu-2021-07-27T152917.046-1280x800.png

20 min

Przygotowanie

15 min

Gotowanie

35 min

Gotowe w

1

Porcji

Składniki:

  • 80g Tempury fix Provil
  • 150g bułki tartej Panko Provil
  • 50g Red Twist dressing Provil
  • 2g przyprawy Thalassa Provil
  • 4-5 świeżych listków bazylii
  • 150g waleriany
  • 5-6 obranych krewetek
  • 40g oliwy z oliwek
  • kilka malin
  • kilka truskawek

Wskazówki przygotowania


0123456789001234567890

Krewetki przypraw mieszanką Thalassa i przygotuj Tempurę mieszając ją z wodą.


0123456789001234567890

Panieruj krewetki kolejno w tempurze, a następnie w panko i smaż we frytkownicy.


0123456789001234567890

Liście bazylii wymieszaj z walerianą. Zblenduj oliwę z dressingiem Red Twist i polej sałatkę.


0123456789001234567890

Wyłóż sałatkę na talerz, ułóż na niej krewetki, a na wierzch wyłóż maliny oraz truskawki.



Użyte produkty:

Kuchnia Provil