Kurczak curry w sosie słodko-kwaśnym

Projekt-bez-tytulu-2021-07-27T132136.481-1280x800.png

20 min

Przygotowanie

15 min

Gotowanie

35 min

Gotowe w

4

Porcji

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 250 g Sosu Słodko-kwaśnego Curry (art. 55042)
  • 50 g sosu sojowego Provil
  • 10 g Meat Rub Golden (art.51012)
  • 1/3 pęczka młodej cebuli
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • 50 ml mleka kokosowego
  • 200 g czerwonej papryki
  • 100 g marchewki
  • 100 g zielonej papryki i zielonych szparagów
  • 1 łyżka ziaren czarnego sezamu

Wskazówki przygotowania


0123456789001234567890

Pokrój kurczaka i warzywa w paski i zmieszaj razem z Meat Rub Golden oraz sosem sojowym.


0123456789001234567890

Zmieszaj słodko-kwaśny sos curry z mlekiem kokosowym i zalej kurczaka.


0123456789001234567890

Udekoruj całość ziarnami czarnego sezamu oraz posiekaną kolendrą według uznania.


0123456789001234567890

W garnku z odrobiną oliwy smaż na dużym ogniu przez 5-7 minut, cały czas mieszając.



Propozycja podania: Danie możesz przygotować również w piekarniku. Piecz przez 15 minut w 180 stopniach.


Użyte produkty:

Kuchnia Provil