Pikantny i chrupiący kurczakburger

Projekt-bez-tytulu-2021-07-27T135923.431-1280x800.png

20 min

Przygotowanie

20 min

Gotowanie

40 min

Gotowe w

5

Porcji

Składniki:

  • 1kg piersi z kurczaka
  • 20g Golden Meat Rub Provil
  • 400 g Tempury Fix Provil
  • 300 g wody
  • 5g soli
  • 2 pomidory pokrojone w plasterki
  • 10 małych bułek

Surówka Coleslaw:

  • 40g Relish ze słodkich pikli Provil
  • 50g słodko-ostrej musztardy Provil
  • 50g majonezu Provil
  • 50g startej marchewki
  • 100g posiekanej czerwonej kapusty
  • 100 g posiekanej białej kapusty
  • 1 gałązka selera pokrojona w cienkie plasterki
  • 40g drobno posiekanej pietruszki
  • 1 zielone jabłko pocięte w paseczki

Wskazówki przygotowania


0123456789001234567890

W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki na surówkę Coleslaw. Wsadź do lodówki. Pokrój kurczaka w kawałki o masie około 80g i posyp solą oraz Golden Meat Rub. Wymieszaj połowę Tempury Provil z wodą.


0123456789001234567890

Panieruj kawałki kurczak najpierw w suchej Tempurze, następnie w mieszance Tempury i kolejny raz ponownie w suchej Tempurze. Smaż na głębokim ogniu do uzyskania złotego koloru.


0123456789001234567890

Przekrojone bułki wsadź do opiekacza. Na każdą bułkę połóż plasterek pomidora, kolejno kawałek chrupiącego kurczaka i porcję surówki Coleslaw. Przykryj drugą częścią bułki i gotowe.




Użyte produkty:

Kuchnia Provil