Grzybowy Kebab w wersji wege

Projekt-bez-tytulu-2021-08-25T104407.793-1280x800.png

25 min

Przygotowanie

15 min

Gotowanie

40 min

Gotowe w

3

Porcji

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 500 g pieczarek Portobello
  • 200 g Combi Falafel (art. 48215)
  • 150 g Combi Vege Burger (art. 40021)
  • 300 g Panier sezamowy MIX (art. 40072)
  • 10 g przyprawy Kebab extra (art. 40055 CL)
  • 200 ml wody
  • 1 pęczek świeżej kolendry
  • 1/2 pęczka świeżego szczypiorku
  • 50 ml oliwy z oliwek

Wskazówki przygotowania


0123456789001234567890

Do Combi Falafel dodaj wodę oraz posiekaną kolendrę i szczypiorek. Wszystko razem wymieszaj i odstaw na 10-15 minut.


0123456789001234567890

Zmiksuj grzyby blenderem. Gotową masę wymieszaj z przyprawą Kebab extra i Combi Vege Burger. Połącz dwie masy, dodając oliwę z oliwek.


0123456789001234567890

Kształtuj kiełbasy i naciskając palcami obtaczaj je w panierce sezamowej. Zachowując kształt nabijaj na patyczki do szaszłyków. Smaż na patelni.



Użyte produkty:

Kuchnia Provil