Zupa grzybowa z czekoladą

zupa-grzybowa-vital-1280x800.png

10 min

Przygotowanie

10 min

Gotowanie

20 min

Gotowe w

2

Porcji

Składniki:

  • 80g Zupa Grzybowa Premium (art. 43724)
  • 1l wody
  • 200g świeżych pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 50 ml kwaśnej śmietany
  • 60g kropelek kuwertury czekoladowej
  • 200g bazylii w czarnej trufli (gotowanej)
  • 1 kieliszek brandy

Wskazówki przygotowania


0123456789001234567890

Smaż świeże grzyby na odrobinie oliwy z oliwek przez 2-3 minuty.


0123456789001234567890

Zalej brandy, odczekaj, aż alkohol wyparuje, a następnie dodaj wodę, zupę grzybową Premium, śmietanę i wymieszaj.


0123456789001234567890

Doprowadź do wrzenia przez 1 minutę, zdejmij z ognia i dodaj krople czekolady, mieszając.


0123456789001234567890

Zupę podawać w podgrzanych naczyniach, dodając trzy nadziewane trufle (fagotti al tartufo).



Użyte produkty:

Kuchnia Provil