Wołowina w sosie Hunter

wolowina_vitalpro-1280x800.png

30 min

Przygotowanie

120 min

Gotowanie

150 min

Gotowe w

5

Porcji

Składniki:

  • 1,5kg wołowiny osobouko
  • 250g Sosu MISE EN PLACE Hunter (art. 55737)
  • 50g Sosu Demi Glace Gourmet (atr. 43802)
  • 100g selera
  • 100g marchewki
  • Trochę czerwonego wina
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka pasty pomidorowej

Wskazówki przygotowania


0123456789001234567890

Lekko dopraw wołowinę osobouko solą i pieprzem. W dużym rondlu dobrze podgrzej oliwę, dodaj wołowinę i przykryj.


0123456789001234567890

Warzywa pokrój w grube plastry. Dodaj je do garnka i podsmaż. Zgaś winem. Dodaj wodę (około 1 litra).


0123456789001234567890

Dodaj sos Hunter, sos Demi Glace Gourmet i pastę pomidorową. Wymieszaj, przykryj garnek pokrywką.


0123456789001234567890

Gotuj przez 2 godziny na małym ogniu. Możesz podawać z puree ziemniaczanym lub z puree z selera.



Użyte produkty:

Kuchnia Provil