Kurczak Teriyaki z ananasem

przepis-1280x800.png

20 min

Przygotowanie

30 min

Gotowanie

50 min

Gotowe w

2

Porcji

Składniki:

  • 500g udka kurczaka pokrojonego w paski
  • 150g Sos Teriyaki (art. 55405)
  • 8g Przyprawa Gallina (art. 40022)
  • 80ml wody
  • 2 świeże cebule dymki pokrojone w cienkie plasterki
  • 100g świeżego ananasa pokrojonego w kostkę
  • Biały sezam
  • Czarny sezam
  • Oleju słonecznikowy

Wskazówki przygotowania


0123456789001234567890

Pokrój kurczaka w kostkę i dopraw go przyprawą Gallina. Dodaj tyle przyprawy, ile lubisz.


0123456789001234567890

Kawałki kurczaka podsmaż na patelni z olejem słonecznikowym


0123456789001234567890

Dodaj ananasa, sos Teriyaki i wodę, i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.


0123456789001234567890

Dodaj cebulę dymkę i dwa rodzaje sezamu i gotowe. Podawaj samodzielnie lub z ryżem.



Użyte produkty:

Kuchnia Provil