Golonka w piwie z piekarnika

golonka-vitalpro-1280x800.png

120 min

Przygotowanie

150 min

Gotowanie

370 min

Gotowe w

3

Porcji

Składniki:


Wskazówki przygotowania


0123456789001234567890

Marynuj golonkę w marynacie piwnej i wstaw do lodówki na 1-2 godziny.


0123456789001234567890

Następnie włóż ją do rondla z połową ilości piwa. Przykryj i piecz w piekarniku na małej temperaturze (160-170oC) przez 2 i 1/2 godziny. Zatrzymaj bulion z pieczenia, odstaw.


0123456789001234567890

W dużym rondlu z gorącą oliwą podsmaż pieczarki, marchewkę i seler (wcześniej  pokrojone na duże kawałki). Dodaj cebulę i pastę czosnkową, smaż i zgaś resztą piwa.


0123456789001234567890

Dodaj bulion z pieczenia i sos Demi Glace, a w razie potrzeby dodaj trochę wody. Wymieszaj i na koniec dodaj liście laurowe.


0123456789001234567890

Podawaj z ziemniaczkami lub innymi dodatkami.



Użyte produkty:

Kuchnia Provil