Pieczona jagnięcina z karczochami

jagniecina-vitalpro-marynata.jpg

30 min

Przygotowanie

90 min

Gotowanie

120 min

Gotowe w

4

Porcji

Składniki:

  • 1 kg jagnięciny w porcjach (udziec lub łopatka)
  • 40 g Marynaty Grecia Provil (50606)
  • 200 ml Sosu Mageiritsa Provil (55770)
  • 200 g groszku
  • 500 g karczochów
  • 200 g marchewki
  • odrobina świeżego posiekanego koperku

Wskazówki przygotowania


0123456789001234567890

Włóż mięso do miski, dodaj Marynatę i odstaw mięso do lodówki, aby się zamarynowało.


0123456789001234567890

Na patelni połącz ze sobą Sos Mageiritsa, koperek o warzywa.


0123456789001234567890

Włóż wszystko do żaroodpornego naczynia, dodaj jagnięcinę i koperek.


Do naczynia dodaj 200 g wody, przykryj je pokrywką i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez około 80 minut. Na koniec zdejmij pokrywkę i piecz wszystko jeszcze przez 10 minut.


Użyte produkty:

Kuchnia Provil