Zupa z ryżowymi klopsikami

Projekt-bez-tytulu-2021-07-27T125605.710-1280x800.png

30 min

Przygotowanie

30 min

Gotowanie

60 min

Gotowe w

3 + 2

Porcji

Składniki:

  • 1000g mięsa mielonego
  • 150g sosu maślanego z trawy cytrynowej Provil
  • 50g sosu Magiritsa Provil
  • 65g Combi klopsiki Provil
  • 100g ryżu
  • 100g marchewki
  • 100g selera
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka świeżo posiekanego koperku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 150g wody

Wskazówki przygotowania


0123456789001234567890

Combi na klopsiki ryżowe wymieszaj z wodą i sokiem z cytryny. Dodaj mięso mielone, ryż, koperek i dobrze zagnieć. Uformuj klopsiki o masie około 30-40g.


0123456789001234567890

Wymieszaj pokrojone w kostkę warzywa z trawą cytrynową i sosem Magiritsa. Przełóż sos do głębokiego garnka i ułóż klopsiki na wierzchu.



Propozycja podania: Opcjonalnie do dania dodać możesz sos jajeczno-cytrynowy zrobiony z żółtka, soku z cytryny i łyżki cytryny.


Użyte produkty:

Kuchnia Provil